26 .11. 2020

Windows tipy: dlaždice a připínání

Již s příchodem operačního systému Windows 8 se v systému objevila novinka v podobě „dlaždic“. Bohužel dle zkušenosti od zákazníků není moc využívána, což to je velká škoda. V kombinaci s připnutím na hlavní panel může významně rozšířit místo pro zástupce na aplikace, které jsou pro vás důležité a často je používáte.

Klávesou „Windows“ nebo kliknutím na ikonu „Start“ v levém dolním roku se nám otevře seznam programů. Vybereme požadovaný program, který chceme přidat jako dlaždici a klikneme na něho pravým tlačítkem. Otevře se menu, kde vybereme „Připnout na start“.

Pro námi požadovaný program se vytvoří dlaždice, na kterou když klikneme, dojde ke spuštění daného programu bez nutnosti dlouhého hledání.

Odebrání programu jako dlaždice je možné provést kliknutím pravý tlačítkem na dlaždici a vybráním položky „Odepnout ze startu“.

Pro hodně často používané programy je možné přidání do hlavního panelu. U vybrané aplikace klikneme pravým tlačítkem v menu vybereme „Další \ Připnout na hlavní panel“.

Požadovaný program se přidá na konec lišty hlavního panelu. Pokud nám nevyhovuje umístění zástupce, potažením ikony na jiné místo hlavního panelu dojde k přemístění zástupce.

Práce s Win 10 není nic složitého, ale pokud si přesto nebudete vědět rady, neváhejte nás kontaktovat.

4