10 .2. 2021

Teams snadno a rychle 44 - Jak navrhnout změny?

Teams je produkt který se v poslední době rozvíjí opravdu velkým tempem. Lví podíl na tom má i zpětná vazba od uživatelů. Jejich počet za poslední měsíce narostl tak, že to způsobuje i výkonnostní problémy. Ale o tom dnes mluvit nechceme.

Čím více uživatelů Teams používá, tím více nápadů na vylepšení vzniká. Většina z nich velmi dobrá. Ale jak přimět Microsoft, aby se jimi vážně zabýval?

Asi všichni znají okřídlené rčení „Hlas lidu, hlas boží“. Znají je i v Microsoftu, takže komentářům uživatelů naslouchají. Ne vždy hned a ne vždy přesně, ale naslouchají. A platí že čím více lidí se něčeho dožaduje, tím větší šanci uspět mají.

Od toho je tu takzvaný Uservoice, platforma kde může kdokoli podat námět na vylepšení nebo podpořit již existující nápad. Není to jen další diskusní fórum, Microsoft to tu opravdu sleduje.

Podívejte se sami, na adrese https://microsoftteams.uservoice.com/ naleznete spousty a spousty nápadů, návrhů a chybových hlášení. A hlavně – najdete u nich i možnost je podpořit, hlasovat pro ně. Čím více hlasů, tím větší šance že se vývojáři rozhodnou implementovat právě tuto funkci.

Každý přeci chce, aby funkce kterou potřebuje byla přidána. Ne, určitě to nebude hned. Ale můžete přispět k tomu, aby se u takové funkce objevilo zelené, optimistické „working on it“.

Je to běh na dlouhou trať, ale ve výsledku se opravdu každý hlas počítá. Tak neváhejte, posílejte své nápady a hlasujte pro ty které chcete implementovat!

4