10 .6. 2020

Teams snadno a rychle 19 – Pozadí videohovoru

Až do nedávné doby byla možnost vkládat vlastní obrázek pozadí v MS Teams, který se zobrazuje ostatním účastníkům při videohovoru, omezena jen na předdefinované obrázky (případně ruční vložení). Nyní je již možné vkládat vlastní obrázky dle libosti, jen je potřeba používat obrázky rozumné velikosti.

Pokud se nám během videohovoru již nelíbí zobrazované pozadí klikneme na tři tečky a vybereme „Zobrazit efekty pozadí“ a následně “Přidat nový“. Vybereme z našeho uložiště obrázek nového pozadí a potvrdíme vložení.


V seznamu obrázku vybereme obrázek nového pozadí a potvrdíme tlačítkem „Použít“. Pokud chceme nejdříve vyzkoušet, jak bude vypadat nový obrázek na pozadí před samotným požitím, klikneme na „Zobrazit náhled“ a zkontrolujeme, zda je obrázek jako pozadí vyhovující a až následně potvrdíme použití.

TIP:
Pokud z jakohokoli důvodu nemůžete přidat vlastní obrázek běžným způsobem, nahrajte ho do této cesty:
%APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Upload
Pozor – adresář Backgrounds neexistuje, dokud poprvé nepoužijete při videohovu nějaké pozadí. Nebuďte překvapeni, pokud ho nevidíte :-)

Pracovat s audio a video hovory v MS Teams není nic složitého, ale pokud si přesto nebudete vědět rady, neváhejte nás kontaktovat.

 

 

4