19 .5. 2020

Teams snadno a rychle 11 – správa nových souborů

Nyní již umíme komunikovat v „Chatu” a „Týmu” a tak si ukážeme, jak pracovat se soubory, konkrétně vytvoříme zcela nový Wordový soubor a oznámíme členům „Týmu”, že je dispozici nový dokument.

V našem vytvořeném Týmu „Investiční akce” vybereme v horním menu odkaz „Soubory” a klikneme na „Nové”.

Zadáme název nového wordového dokumentu a potvrdíme tlačítkem „Vytvořit”.

Nově vytvořený dokument se nám automaticky otevře ve „Wordu Online”, který má omezený rozsah funkcí, ale pro většinu požadovaných operací zcela dostačující.

Po provedení námi požadovaných změn ukončíme práci na našem prvním dokumentu ve Wordu kliknutím na odkaz „Zavřít”. V seznamu uvidíme náš nový soubor. Nyní potřebujeme získat odkaz na nový dokument. Klikneme tedy na „tři tečky” vpravo od souboru a vybereme „Zkopírovat odkaz”.

Potvrdíme tlačítkem „Kopírovat”.

Nyní nám nic nebrání dát ostatním členům Týmu vědět, že byl vytvořen nový soubor v týmu „Investiční akce”. Aby zpráva dorazila správným příjemcům, použijeme „Tag/Značku” dle potřeby, jak bylo předváděno v minulém článku.

S nově vytvořeným souborem může najednou pracovat více uživatelů, kteří mohu spolu textově komunikovat nad otevřeným souborem, případně přidávat komentáře k textu.

Pracovat se soubory v „Týmu” není nic složitého, ale pokud si přesto nebudete vědět rady, neváhejte nás kontaktovat.

4