Blog
2 .4. 2020

Teams snadno a rychle, díl 1. - Jak získat MS Teams?

V tomto „seriálu“ se pokusíme nastínit, jak by se dalo s MS Teams začít i u vás ve firmě. Neklademe si za cíl suplovat oficiální zdroje, jen chceme přinést praktické zkušenosti tak, jak jsme to sami zažili u našich zákazníků.

Pokud musíte zůstat doma a přesto nechcete zůstat v kontaktu se spolupracovníky z firmy, můžete využít řešení od firmy Microsft. Aplitace MS Teams je primárně dostupná přes Office 365 (Microsoft 365), ale je možné tuto službu využívat I zcela zdarma. 

Se získáním Teams I dalších služeb vám rádi pomůžeme, ale zvládne to každý I sám. Připravili jsme pro vás podrobný návod! 

Na stránce https://products.office.com/cs-cz/microsoft-teams/group-chat-software je možné získat přístup do aplikace MS Teams zdarma. Nenechte se zmást tlačítkem Příhlásit, projděte si celou stránku. 

 

 Pozor! Možnost ziskání MS Teams se nachází zcela dole, téměř u okraje u dolního okraje stránky.  

 

 Klikneme na odkazZaregistrovat zdarma, zadáme email a následě heslo, který chceme využívat pro přihlašování do MS Teams. 

 

Vybereme jak chceme MS Teams využívat. 

 

Nyní máme uživatelský přístup do MS Teams a můžeme se na poprvé příhlásit  do našeho nového účtu https://teams.microsoft.com. 

  

Po přihlášení vybereme zda chceme pracovat pomocí aplikace MS Teams přes webový prohlížeč. Doporučujeme použít aplikaci, zejména pokud se chystáte na (video)hovor. V prohlížeči může být spousta dalších nečekaných nastavení, která mohou blokovat kameru nebo mikrofon. Aplikace tímto netrpí.

  

Nyní jste schopni začít komunikovat na pracovních úkolech, které vás čekají nejen pokud jste na Home Office.  

Pokud máte problém se získáním příhlášení k MS Teams nebo vaš počítač není schopen zvládat prací s touto aplikací, nevájte s kontaktovat. Jsme připravení vám pomocí se zvládnutím vašich IT problémů. 

It je naše starost!

4