14 .4. 2020

Teams snadno a rychle, díl 2.: Co to vlastně umí?

Říká se že marketing (tedy i reklama) nemůže uškodit. Nebudu se hádat, vím že bych nevyhrál.
Každopádně nějaké základní představení toho, co MS Teams vlastně umí, je potřeba. A tady se bohužel nevyhneme marketingovému tónu dnešního blogového příspěvku. Jinak to nejde, tak s chutí do toho.

Proč používat MS Teams?

teamsMS Teams je produkt z rodiny Office 365 (Microsoft 365), který zajištuje správu projetů na jednom místě. Uživatelé, kteří MS Teams používají, mají okamžitý přehled co je nového na projektech, na kterých se podílí. Mohou upravovat v reálném čase stejný dokument a zaroveň mohou komunikovat s ostatními členy buď formou chatu nebo videokonference.

 

Komunikace v MS Teams

teamsJednou z mnoha užitečných funkcionalit je možnost “Chatu”, podobně jako má Skype, Messenger a další aplikace. V chatu je s kolegy možné řešit všechny pracovni aspekty projektu a je jedno zda pracujete z práce, domova nebo jste v dopravním prostředku. Pokud potřebujete s kolegou probrat detaily nějakého dokumentu, jednoduše se s ním spojíte, nasdílíte obrazovku a nesrovnalost ve chvilce vyřešíte.

 

Práce na dokumentech

teamsČasto se stává, že při práci více lidí vzniká několik verzi dokumentu a s odstupem času už nikdo neví, která je ta spravná. Dokumenty se posilají pomocí emailů, které tak zbytečně zatěžují komunikační linku a vy se topíte ve velkém počtu nepřečtených zpráv. Pokud začnete používat MS Teams dokumenty budou na jednom místě. Když budete od dalšího člena týmu potřebovat, aby s vámi na dokumentu spolupracoval, jedoduše mu pošlete odkaz na dokument.

 

Další funkcionality v MS Teams

MS Teams je možne rozšiřovat o aplikace, které mohou usnadnit vaši práci v tymech a zjednodušit tak vaši denní rutinu. Například pokud si potřebujete udělat anaketu na konkretní téma, použijete aplikaci @Forms a během několika klinutí máte hotovo.

 

 

Přehled funkcionalit MS Teams :

teams

  • Přistup z k obsahu z jednoho místa
  • Okamžitá komunikace s kolegy
  • Spoluprace více lidí na projektu
  • Tvorba a úprava dokumentů na jednom místě
  • Možnost práce z pc, tabletu nebo mobilu
  • Plánování schůzek a online prezentací
  • Audio a videokonference ve vysoké kvalitě
  • Možnost sdílení plochy ostatním učastníkům
  • Připojení One Drive, ScharePoint, Dropbox a další
  • Propojení s dalšími rozšiřujícími aplikacemi

 

Toto jsou jen základní informace o možnostech aplikace MS Teams. Bohužel není možné v několika větách dokonale popsat všechny funkcionality, které aplikace MS Teams nabízí. Jsme připraveni vás provést uskalím nového věku během a po COVID-19 a poskytnout vám usnadnění doby kdy jste doma a pracujete na projetech, ktere jste ješte nedávno s kolegy řešil u jednoho stolu. Neváhejte nás kontaktovat s dotazy ohledně nasazení MS Teams a správou.

4