15 .2. 2024

Jak vybrat poskytovatele IT služeb

Poskytovatel IT služeb je jednou z nejdůležitějších součástí efektivního chodu každé společnosti. Pokud nemáte dostatečně velký rozpočet pro interní IT oddělení a řešíte, jak nejefektivněji IT ve vaší organizaci zajistit, zvažte IT outsourcing:

  • Stanovení potřeb

Rozmyslete si, jaké služby potřebujete – od správy sítě a cloudových služeb přes zabezpečení, podporu uživatelů po návrh řešení až k nákupu a implementaci HW/SW. Zjistěte, jaké jsou vaše požadavky na služby IT, abyste mohli lépe určit, který poskytovatel bude schopen těmto potřebám nejlépe vyhovět.

  • Zkušenosti a reference

Při výběru poskytovatele služeb IT je klíčové zvážit jejich zkušenosti a referenční základnu. Zjistěte, jak dlouho již poskytovatel působí na trhu, které zákazníky spravuje a jaké má reference.

  • Kvalita služeb a podpora

Bez diskuze. Poptejte, jak rychle a efektivně reagují na problémy a jakou úroveň služeb a podpory můžete očekávat. Měli byste také zvážit jejich schopnost poskytnout školení a poradenství pro vaše zaměstnance.

  • Zastupitelnost

Ruku v ruce s kvalitou jde i zastupitelnost techniků IT poskytovatele. „Dvoumužná“ firmička zpravidla nemůže mít takové know-how, znalosti a rychlost reakce na problém než 15-členná společnost.

  • Bezpečnost

Bezpečnost dat je klíčovým faktorem. Ujistěte se, že se poskytovatel zavazuje k vysokým standardům kvality a bezpečnosti např. v podobě certifikací ISO.

  • Cena

Levnější možnosti můžou být lákavé, ale pokud znamenají nižší kvalitu, ve finále se vždy prodraží. Stejně tak nejvyšší cena není zárukou nejlepší podpory. Férová a transparentní cena je základ oboustranně spokojené spolupráce.

  • Prevence

Správný poskytovatel IT služeb se pozná už svým přístupem – měl by tvořit bezpečné prostředí a problémům aktivně předcházet, než je jen hasit.

 

Poptejte Vertix, protože IT je naše starost ;)

4