28 .3. 2022

Centralizované bezpečnostní řešení je nutnost

Ve firemním prostředí je naprosto klíčové, aby se zodpovědná osoba o hrozbách dozvěděla včas. Není možné spoléhat se že hlášení podá sám uživatel, tohle musí dělat přímo software.

Centralizovaný pohled na bezpečnostní incidenty, záchyty virů nebo i „jen“ aktuálnost operačního systému pracovních stanic je velkým přínosem. Hrozba o které víte včas je hrozba kterou můžete odvrátit. A když navíc víte i o potenciálně nebezpečné situaci, jako třeba neaktualizovaném operačním systému, můžete provést akci dřív než k nějaké hrozbě vůbec dojde.

U nás máme velmi dobré zkušenosti s řešením od ESETu. Ať již jde o antivir jako takový, ochranu serveru, mobilního zařízení nebo komplexní mnoha různých zařízení. Řešení a hlavně předcházení hrozbám je velmi snadné a intuitivní.

Eset dashboard

ESET se svou konzolí dává možnost rychle reagovat, většinu situací vyřešíte přímo z ní. Neaktuální počítač aktualizujete, detekovanou hrozbu prověříte, napadený počítač bezpečně izolujete a vyčistíte. Samozřejmě automaticky, sám člověk by nebyl dost rychlý. ESET detekuje, přijme opatření a informuje vás o něm. Na vás je už jen rozhodnutí, zda je třeba udělat ještě něco dalšího.

ESET toho ale umí mnohem víc. Například možnosti automatizace jsou vynikající, lze si naplánovat prakticky cokoli a reagovat na širokou škálu událostí, nejen z oblasti bezpečnosti. To by bylo ale na samostatný článek.
Pokud ještě ve firmě nemáte bezpečnostní řešení, které vám umožní monitorovat všechna svá zařízení najednou, měli byste o něm uvažovat. Jedno upozornění z jednoho počítače může být nevýznamné, ale co když se takto naráz ozve půlka vašich strojů? Dozvíte se o tom včas?

Rádi vám pomůžeme s výběrem vhodného řešení i jeho rychlého a bezproblémového nasazení. Neváhejte nás kontaktovat!

Chci vědět víc

4